Zu Inhalt springen
 Voor 22.00 besteld, vandaag verstuurd  
 Gratis verzending  
 30 dagen bedenktijd  
 Tot 5 jaar garantie  

Jouw ideale werkplek

Ergonomisch (thuis)werken. Een begrip dat je steeds vaker hoort. Maar wat is ergonomisch (thuis)werken nu eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk? Een prettige werkomgeving waarbij je productief aan het werk gaat valt of staat bij de inrichting van je werkplek. Het spreekt hierbij voor zich dat de werkplek niet met standaard meubelen ingericht kan worden. Want werk je nu echt zo productief wanneer je aan tafel op een normale eetkamerstoel zit te werken? Waarschijnlijk niet. Een juiste werkplek moet aan verschillende normen voldoen. Welke normen dit precies zijn, lees je hieronder.

Een inspirerende werkplek

Een goede werkplek is een inspirerende werkplek. Je wordt aangemoedigd om aan het werk te gaan en begint vol goede moed aan je werkdag. Bij het inrichten van je ideale werkplek is het belangrijk om rekening te houden met een paar punten. Denk hierbij aan voldoende (dag)licht en aan kleuren waarbij jij je goed voelt. Vaak doen natuurlijke kleuren met hier en daar een opvallend kleuraccent het beter dan alleen maar grijze muren. Creëer sfeer door planten neer te zetten, schilderijen op te hangen en het kantoor aan te kleden met accessoires.

Neem een ergonomisch bureau

Zowel thuis als op kantoor is een ergonomisch bureau onmisbaar bij het creëren van een werkplek waar productief gewerkt kan worden. Vaak is de eettafel niet geschikt om urenlang aan te werken en ook conventionele bureaus zijn niet altijd de beste keuze voor een (thuis)werkplek. Een ergonomisch bureau zorgt ervoor dat je in een juiste werkhouding zit met een goede plaatsing van de armen op het bureau. Onze ergonomische zit-sta bureaus zijn op de ideale hoogte instelbaar waardoor je automatisch een juiste werkhouding aanneemt.

Kies voor een verstelbare bureaustoel

Ieder lichaam is anders. Hierdoor is het eigenlijk onmogelijk om een bureaustoel te ontwikkelen waarbij iedereen op een verantwoorde manier kan werken. Gelukkig heb je bij ons de keuze uit een grote collectie aan verstelbare bureaustoelen. Deze bureaustoelen kun je volledig naar wens verstellen, van de armleggers tot de rugleuning. Je zithouding blijft hierdoor altijd actief en pijn in de armen, benen, rug of nek wordt voorkomen.

Let op je beeldscherm

De ideale werkplek stopt niet bij een ergonomisch bureau en een verstelbare bureaustoel. Je moet ook de enige aandacht geven aan je beeldscherm. Wanneer je beeldscherm, zowel een losse monitor als een laptop, niet op een goede hoogte staat, krijg je al snel last van klachten in bijvoorbeeld de nek. Je beeldscherm moet altijd op een goede hoogte staan. Deze goede hoogte houdt in dat je met een ideale kijkhoek naar je scherm kunt kijken. Onze monitor standaarden kunnen hierbij de uitkomst bieden. Dankzij een monitor standaard zit je niet meer voorovergebogen te werken, maar zit je altijd netjes rechtop. Geen plaats voor een monitor standaard? Probeer dan een van onze monitor armen die je aan je bureau kunt bevestigen.

Let op je werkhouding

Een juiste werkhouding tijdens het thuiswerken of werken op kantoor zorgt voor een betere mentale en fysieke gezondheid van het lichaam. Vaak is zittend werken erg belastend voor het lichaam, waardoor het aan te raden is om regelmatig van werkhouding te wisselen. Ga af en toe even staan door je zit-sta bureau omhoog te zetten of ga even een rondje lopen. Je kunt even wat koffie of thee halen of even naar buiten gaan om een frisse neus te halen. Ga in ieder geval iets anders doen dan zitten. Door wat afstand te nemen verhoog je ook gelijk de productiviteit, waardoor jouw werkdag uiteindelijk een stuk productiever is!